"Трибуната" този път: за Митко Есперантото и Дафина

За Митко Есперантото и Дафина, която е символ на безрезервната и всеустойчива родителска любов разказва в последния си брой вестникът на „Арсенал“, който чете Казанлък- „ Трибуна Арсенал“.
Как 42 години можеш да си верен на една фирма и също толкова време на друга една любов- тази към вече екзотичния и почти изчезващ, но някога много модерен език –ESPERANTO, е разказът за един своеобразен и колоритен арсеналски ветеран- Димитър Димитров от Розово.


Социалното предприятие като мечта на една майка, успяла да отгледа и даде шанс за реализация на детето си, изтеглило труден житейски жребий от раждането си, е разказът в тазседмичната Алея на гордостта, в която ви срещаме задочно на страниците на изданието с химичката от за лабораторията на Завод 3 в „Арсенал“ Дарина Николова. Майката на самозастъпника на деца с интелектуални затруднения към НПО „ LUMUS“ Михаела Иванова.
Майката Дафина разказва за перипетиите и упорството, нейно ина още много родители като нея, за протегнатите ръце за помощ в името на сбъдването на мечтата на всеки родител на дете с интелектуални затруднения- създаването на социални предприятия, в които порасналите вече деца да могат да намерят своето място и нов шанс за живот и реализация.

От страниците на новия брой на в. „ Трибуна Арсенал“ ви очакват и две покани- за интересна среща с един от умовете на българския интелектуален елит, българският Умберто Еко- академик Антон Дончев, както и покана за големия първомайски концерт, синдикален подарък за работещите в „Арсенал“ и казанлъшките граждани.
Добрите жестове, сторени от Експертна ръка или от ръката на работещите в „Арсенал“, са намерили също място на страниците на изданието и този път, а реверанса към предстоящия празник на работническата солидароност -1-ви май е пречупен през тезата на един от видните синдикалисти в България- председателят на НФС „Метал-Електро“ Асен Асенов, който твърди, че „ не е вярно, че българският работник е беден, защото е мързелив“ .


Почти пророческа в този брой се оказва и срещата ни /ви/ с Времената и Хората, която посветихме на американския журналист и редактор от унгарски произход Джоузеф Пулицър, пионер в разследващата журналистика, превърнал я в четвъртата власт в САЩ.
На фона на случващто се в медийните среди унас в последните два дни, постоянният принцип на Пулицър „ нито ден без кръстоносен поход срещу престъпните похвати на управниците“, звучи стряскащо актуално.


От 156 брой на вестника ще научите още интересни и любопитни арсеналсик новини, както и повече за имената, хората и отвъд тях, създаващи вече 6 години „Арсеналската Трибуна“, чийто първи брой се появи през април 2011 година.


Новият брой на „Трибуна Арсенал“ може да прочетете ТУК:

http://www.zakazanlak.bg/archive/156.pdf