Това си пожела на своя двоен юбилей- 80 житейски и 65 творчески години казанлъшката фурия от театралната сцена „Гълъбът“ – Гълъбина Михайлова.
За радост на стотици свои почитатели тя изигра етюди от едно от култовите си представления от творческия й път „Посещение на млада дама, Любов и още нещо“.


Творчески акомпанимент на Гълъбина Михайлова правеха нейни дългогодишни колеги от Сатирата и естрадния изпълнител и верен неин другар от десетилетия Христо Кидиков.
Дълга опашка от желаещи да я поздравят повече от 15 минути се извиваше на сцената на ДК „Арсенал“ след края на спектакъла.
Гълъбина Михайлова получи лични поздрави от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова за голямото й сърце, енергия, сила и всеотдайност. Силно я развълнува подаръкът, връчен й от председателя на фондация „Чудомир“ народният представител Борис Кърчев, - статуетката на Чудомир.„Неизчерпаема енергия“, „фурия“, „няма такова чудо“, бяха част от определенията за вдъхновителката и създателка на повече от 200 „Баници с именити казанлъчани“ Гълъбина Михайлова.

Колегите й от НЧ „Възродена Искра“ почетоха десетилетния й творчески път и работата й с млади театрални таланти с титлата „Цар и Царица на сатирата“. Картонената корона бе връчена от Николай Александров, председател на читалищното Настоятелство, с пожеланието да събере публика на сцената и на вековния си юбилей.


Казанлъшката Стоянка Мутафова, както я наричат нейните почитатели не скри и голямата си професионална болка, останала от годините-читалище „Искра“, като припомни споделени думи от голямото име на Сатирата у нас- Георги Парцалев, че „най- веселите хора носят в себе си голяма болка и са много тъжни.
Специално за юбилея на актрисата Гълъбина Михайлова от Канада пристигнаха и нейни скъпи родственици, с които не се бе срещала с години.
Година преди юбилей си Гълъбина Михайлова създаде и първата книга за Сатиричния театър в Казанлък.