Николай Терзиев е кандидатът за кмет на БСП

Николай Терзиев ще е кандидат за кмет на БСП в Казанлък

Това реши днес, след почти 10 часово заседание 19-та общинска партийна конференция в Казанлък. 112 гласа от общо 143 делегата дадоха своето доверие на партийния си лидер Николай Стефанов Терзиев.

Другият кандидат за кмет, издигнат от Инициативен комитет като независим кандидат, банкерът Стефан Манчоров е получил 25 гласа.

Другите двама номинирани от основните партийни организации като кандидати за кметове- Катя Киликичева и Моника Динева са се отказали от надпревата в началото на конференцията .

Областният лидер на БСП Васил Самарски си е направил също самоотвод от участие във всички номинации и листата за съветници, с мотив: лични причини.

От проведената конференция стана ясно, че Николай Терзиев е обединената кандидатура на Левицата в Казанлък. Коалиционните партньори единодушно застанаха зад кандидатурата му за кандидат за кмет на община Казанлък.

Делегатите на конференцията подредиха и листа с кандидати за общински съветници, която може да бъде размествана в деня на вота, заради възможността за преференциално гласуване. Водач на листата е официалният кандидат за кмет -Николай Терзиев, втора след него е Яница Станчева- журналист. На челни места в листата са Катя Киликчиева- бивш омбудсман на Казанлък, Александър Минчев, бизнесмен и собственик на Завода за пружини в Крън и Здравко Първанов, синдикалист в НИТИ и бивш заместник-кмет по строителството, в мандата на Иван Гороломов.
Казанлъшките социалисти ще се явят на местните избори във формата коалиция „БСП лява България“.

Гости на седмото заседание на деветнадесетата конференция на БСП в Градът на розите бяха заместник председателя на НС на БСП Бойко Великов и Станимир Стефанов – организатор за област Стара Загора.

Избраният за кандидат кмет на БСП Казанлък е на 39 години, юрист, има две деца. Николай Терзиев е кмет на Шейново, 3 мандат. Два пъти е бил и кандидат за депутат.