БСП в Казанлък ще избира  1 от 5 и 37 от 80

Над 80 са предложенията за кандидати за общински съветници от БСП, направени в основните партийни организации по места в община Казанлък. Това съобщи за zakazanlak.bg Николай Терзиев, врид. председател на Общинския съвет на БСП в Казанлък. 5 са и направените номинации за кандидат за общински кмет от БСП. Близо 20 са кандидатите за кметове на населените места в общината. Кой кой ще е и под кой номер, ще решат 199 казанлъшки социалисти, делегати на започващото в събота, 8 август, 7-мо заседание на 19 общинска партийна конференция на БСП в Казанлък.
Конференцията ще направи официален избор и ще номинира официалния кандидат за общински кмет от БСП или подкрепен от БСП, ще избере и подреди пълна листа от 37 кандидати за общински съветници, ще определи и официалните кандидати на БСП за кметове на населените места от общината.
Най- голяма е интригата за избор на кандидат за общински кмет. 5 са кандидатите, но само 4 от тях към момента са дали съгласието си да участват в надпреварата. Петият все още не епопълнил съответната декларация за обсъждане на кандидатурата му, заяви Терзиев. За кандидат-кмет от БСП за община Казанлък ще спорят: настоящият врид.лидер на БСП в Казанлък и кмет на Шейново, трети мандат, Николай Терзиев. Дългогодишният секретар на общинската администрация в Казанлък и първи омбудсман в общината Катя Киликчиева, юристката и общинска съветничка Моника Динева и издигнатия от Инициативен комитет независим кандидат за кмет банкерът Стефан Манчоров, са ясните към момента кандидати за доверието на социалистите. Спряганата като кандидат за кмет Румяна Друмева, не е сред посочените кандидати за общински кмет, допълни Терзиев.
Николай Терзиев отказа да назове името на 5-тия кандидат за кмет от БСП, с мотива,че самият човек не бил дал все още съгласието си да се обсъжда кандидатурата му.
7-мото заседание на 19 общинска конференция на БСП започва в 9 часа в камерната зала на ДК "Арсенал". Форумът е закрит за журналисти. Резултатите от него ще са ясни в края на деня.