БСП се консолидира и тръгва на избори. Не търсете как изглежда острани, нама да отговоря другояче. Това каза днес, в отговор на въпрос на сайта zakazanlak.bg „Какво става с БСП в Казанлък след проведената партийна конференция в събота, кандидатът за кмет на община Казанлък, издигнат от БСП Николай Терзиев.Пред журналисти днес бе представена листата с кандидати за общински съветници и даден отговор на важни въпроси, свързани с предстоящата предизборна кампания.
Терзиев, който ще е основен опонент в предстоящите избори на кандидата за кмет, издигнат от ГЕРБ, заяви, че „не се притеснява от нищо, сложил си е главата в торбата и очаква джентълменска битка с настоящия кмет на Община Казанлък Галина Стоянова.
86% е обновлението на лица в листата с кандидатите за общински съветници, съобщи лидерът на БСП в Казанлък. Така той обясни сериозните и на пръв поглед неочаквани размествания в листата за съветници, които на пръв поглед бяха изненада и за самите журналисти. Освен водаческото място за кандидата за кмет от БСП и второто -за представител на гражданската квота, каквато се явява журналистката Яница Станчева, останалите до 10-то място кандидати са: бившият обществен посредник на Казанлък Катя Киликчиева, инж. Александър Минчев, инж. Здравко Първанов, бивш зам. кмет в екипа на Иван Гороломов, Христо Сулев от „М+С Хидравлик“, Корнелия Владева. Сегашната общинска съветничка и бивш началник на Регионалиня инспекторат по образованието Донка Симеонова, е на 8-ма позиция в новата листа, Боряна Попова на 9-та ма и на 10-то място Моника Динева, настоящ общински съветник. Сегашните общински съветнички Румяна Друмава е на 14-то място в новата листа, а инж. Рени Червенкова – 20-та. Терзиев не вижда драма в това, тъй като преференциялният вот, който ще се прилага на тези избори за съветници, прави възможно и последният да бъде избран. Убеден съм, че преференциалния вот, ще ни донесе успех, допълни БСП председателят, като учотни, че БСП ще се възползва от него.47 са кандидатите за съветници, предложени от БСП, които ще избират гражданите за 37 местния парламент в Община Казанлък. 40 от тях са с висше образование, 7 със средно.
Поне с двама съветника да увеличи представителството на групата съветнииц от БСП в Общинския съвет на Казанлък, са плановете на социалистите.Васил Самарски, досегашен лидер на съветниците и областен председател на БСП не есред новите кандидати за съветнииц. Самарски е отказал да участва в листата, както и в надпреварата за кмет, с мотив: лични причини.
Независимо от настоящата подредба на листата с кандидати за съветници и по-задните позици на настоящите представители на БСП в Общинсикя съвет, оценката за работата на групата съветници е отлична. Те поставиха и поставят важни въпроси за общината, е тезата на паритйния лидер.
БСП тръгва на тези избори обединена, нямаме оснтование да мислим обратното, заяви официалният кандидат за кмет на община Казанлък- Николай Терзиев, насотящ кмет на село Шейново.

Независимият кандидат за кмет Стефан Манчор, който на форума в неделя получи 25 гласа подкрепа от делегатите социалисти и практически загуби битката с титуляра на социалиститите НиколайТерзиев, не притеснява официалния кандидат за кмет от паритята, защото „дори да вземе гласове от БСП, те ще са пренебрежимо малко, на фона на тези от периферията“, е прогнозата на Николай Терзиев за бъдещия електорален потенциал на Стефан Манчоров.Още по темата от видеото: