Председателят на БСП в Павел баня Атанас Пъдев, депутат от 42 НС, е кандидатът за кмет на общината. Това решиха с явно гласуване делегатите на VІ-то заседание на ХІV-та конференция в курортния град. Пъдев предложи на социалистите програма на Левицата за следващия мандат, със задачи за всяко населено място.
„Програмата е с приоритети, изведени от срещите ми с жителите на общината, не съм пропуснал нито един квартал или село, документът е изработен изцяло на основата на левите стандарти на БСП”, подчерта кандидатът и представи конкретните дейности. Социалистите направиха анализ на политическата обстановка, дебатираха върху стратегическите цели и подготовка за местните избори, търсейки вярната посока за подкрепа и победа.
„Амбициозният документ за развитието на община Павел баня, с типично лява политика, ще допринесе за успех наесен, ако всеки от вас потегли със самочувствие и конкретни действия за подкрепа от тук”, обърна се към делегатите Стефан Стефанов, член на ИБ на БСП, който бе гост на местния партиен форум.

Атанас Пъдев да е и водач на листата с кандидати за общински съветници, построена с баланс и с представители от всяко населено място, гласуваха още делегатите. Политическата формула за местните избори ще е „БСП лява България”.