Общественият транспорт ще бъде обезпечен изцяло с електробуси. С изпълнието на втория етап от реализирането на транспортния проект на Общината, се предвижда закупуването на осем електробуса със зарядни станции, които ще бъдат ползвани за обслужването на междуградските линии в Казанлъшко. Първите екологични електрически автобуси, придобити с реализацията на проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък - Етап 1“, обслужват всички градски линии в момента.
Вторият етап от проекта е на стойност 6 733 000.00 лв, като по него партньор е Община Павел баня. Средствата се осигуряват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството чрез процедурата „Екологосъобразна мобилност“ по Плана за възстановяване и устойчивост.
Новите електробуси и зарадните странции за тях ще бъдат инсталирани в разширението на базата под надлеза, която е на общинското предприятие.
Реализацията на проекта ще наложи прекратяване на договорите на частните фирми, които сега обслужват част от линиите на междуселищния транспорт, който ще стане ангажимент на общинското предприятие по транспорт.