Под мотото„ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ – НАШАТА КАУЗА Е БЪЛГАРИЯ!“ БСП ще отбележи 127 годишнината от създаването си с традиционен национален събор на Историческа поляна, под връх Бузлуджа.


Проявите започват с Балкансак младежеска среща още в петък-27 юли в Казанлък.
В кръглата маса под надслов: „Младите хора на Балканите: Мисия Оставам“ ще участват младежки лидери и делегации от Словения, Сърбия, Албания, Румъния и Черна гора.


Вечерта на площад „Севтополис“ в града е концертът, организиран от Младежкото обединене в БСП, в който ще вземат участие Дани Милев, Гери-Никол, Мариана Попова, Дара и други.
Началото на политическия митинг- събор на Левицата на Бузлуджа в събота е от 11,30 часа. Преди това има художествена програма за десетките хиляди социалисти и симпатизанти на лявата идея. В програматая участват Дани Милев, Владимир Димов, Елица Камбурова, Николай Манолов и др.Водещ на митинга е актьорът, познат от роята си на Васил Левски – Веселин Плачков.


Преди това официалните гости, политическото ръководство на БСП, начело с лидера на партията Корнелия Нинова ще поднасяне на венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, както и на барелефа на основоположниците на партията, на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.
Финалът на националния събор на Левицата в България е с голям концерт на Горан Брегович и неговия оркестър.
В петък вечерта за втора поредна година ще се проведе колоездачното състезание за Купа „Бузлуджа 2018“. То е от Габрово до Паметника на свободата на връх Шипка. Стартът е от 16,30 часа в Габрово, финалът два часа по –късно.