Самостоятелната изложба „Главата“ на Теодор Фъртунов ще бъде открита на 28 февруари в къща музей „Ненко Балкански“ от 18:00 часа на 28 февруари.

Теодор Фъртунов е роден в Казанлък и е завършил Художествена гимназия „Акад. Дечко Узунов“, а след това - Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност „Живопис“. Носител е на две награди „Чудомир“ за карикатура. Печели първа награда за карикатура на Берлинския технически университет в конкурс, организиран от Марк Зукърбърг. Зад гърба си Фъртунов има три самостоятелни изложби и много участия в конкурси и колективни експозиции. През последните десет години авторът твори в областта на дигиталния шарж, илюстрацията и карикатурата. Илюстратор е на едни от най-мащабните финтек събития в САЩ и Европа. Член е на Съюза на българските художници от 2012 година, посочват още организаторите.

Изложбата „Главата“ във филиала на Художествената галерия в Казанлък ще представи на казанлъшката публика маслени творби, акварелни лица, рисунки и дигитални шаржове. Експозицията ще остане в къща музей „Ненко Балкански“ до 28 май.