Откриват обновения  „Антим Спорт“


С още една възможност за спорт и релакс ще се сдобие от новата седмица / понеделник/ Казанлък. Възможност, която дълго време не бе в достъпна за жителите на града и общината, за децата на Казанлък.
Благодарение на „Аква Соул ЕООД“, дружество, създадено специално за стопанисването за следващите 10 години на закрития басейн, в двора на СОУ „Екзарх Антим Първи“ в Казанлък, тази възможност ще е факт.
За по-лесно разпознаване басейнът е с ново име „Антим Спорт“.

По думите на Невена Сулева, мениджър директор на новото дружество, целта на новите стопани на басейна е децата на община Казанлък, гражданите й, да имат въможност и стимул за активен и здравословен начин на живот.
Познатият училищен басейн е с размери 19.50×7.50 м. Водата в него е минерална, от водоизточник в Овощник. Стопаните на басейна уверяват, че ще поддържат температура на водата, подходяща за плуване- в интервала 28-29 градуса.
Басейнът ще се ползва без възрастови ограничения, като единствено децата до 12 годишна възраст, по закон, ще се допускат само с придружител.
Вече се сформират и групи за обучение по плуване, които ще се обучават от квалифицирани преподаватели към Спортен клуб "Траяна", Стара Загора. За сигурността на посетителите ще се грижат и спасители. Подсигурени са тренировъчни и спасителни средства, както и места за кратка почивка.


Басейнът е изцяло реновиран, направен е и ремонт и облицовка на коритото му. Подменена е климатичната инсталация, с цел по-добър въздухообмен и намаляване на влажността. Извършена е смяна на подовите настилки в залата с плувния басейн, поставена е специална минерална мазилка на стените на басейна, която е с антибактериални качества.
Сменена е и Вик инсталацията.
Съблекалните към басейна са с нови подови и стенни настилки, обзавеждането е също ново и удобно за ползване, шкафчетата са с индивидуално заключване за сигурност на посетителите. Осигурени са сешоари в съблекалните. Санитарните възли също са ремонтирани.
Предстои изграждане на финландска сауна, която ще се ползва без допълнителна такса от посетителите.
Към басейна в СОУ „Екзарх Антим Първи“ в Казанлък, стопаните му от „Аква соул“ са обособили и масажно студио, което предстои да бъде оборудвано.
За посетителите на басейна се предвижда и магазин, в който ще се предлагат здравословни храни и напитки.
В него посетителите ще могат да си закупят и принадлежности за плуване, с високо качество и на достъпни цени.


Допълнителни екстри за ползващите басейна са Wi-Fi връзка, места за чакащите в предверието и и малък детски кът за по-малките посетители на „Антим Спорт“.

Спортното съоръжение има и страница във фейсбук:
https://www.facebook.com/122036205865139/posts/134763771259049/

Церемонията по откриването е утре от 15 часа. На нея са поканени представители на местната власт и кандидати за общински съветници и кметове, граждани.