То вече мирише.
А някои дори са и с тен. От средата на май за поредна година ръководството на „Арсенал“ АД Казанлък реализира една от най-мащабните си социални програми за своите работници и служители – 6-дневни безплатни почивки на море в базата на дружеството - хотел „Арсенал“ в Несебър.


Средно 300 лева излиза спонсорираната почивка за всеки работещ на управата на дружеството, и то в неактивния сезон, като за тази сума летуващият може да ползва всички екстри, осигурени от почивната база. Заплаща се единствено допълнително ползването на сейф във всяка стая, като цената е 2 лева на ден.

13-етажната станция, пусната в експлоатация в началото на 70-те години на миналия век, редовно се реновира и освежава, като през последното десетилетие това е направено три пъти. 86-те стаи, преимуществено с по 2 и 3 легла, както и няколкото апартамента, осигуряват комфортна почивка за 200 души всяка смяна.

Бонус е изключителната близост до плажната ивица, както и ползването на три бара, два басейна - за възрастни и за деца, детска площадка с открит фитнес, безплатен паркинг и голям зелен парк с пищна зеленина и арт инсталации. Сред тях е и любимото място за енергийно зареждане за посветените – енергийният център на България.
Често на територията на хотел „Арсенал“ в Несебър могат да се видят и емблематични лица на българската култура и кино, видни спортисти.

През тази година за всички почиващи ръководството на хотел „Арсенал“ Несебър осигурява и специални културни програми за летуващите. Всяка събота вечер своя 50-минутна програма изнася на открито фолклорна формация „Боровец“ от град Пловдив. Младите фолклористи повеждат и хорото в края на изпълненията си.


За тези, за които почивката е преди всичко релакс, възможности за това в почивната база край морето в Несебър има много: всяка стая разполага с климатик и телевизор с достатъчен пакет разнообразни телевизионни програми, свободен интернет във фоайето на хотела, както и няколко телевизора в него, електронни игри за децата, билярд маса за големите, както и други атракции.


Над 40-членен е персоналът, който се грижи за комфорта на почиващите, като основната част от него работи в кухненския блок. Храненето за почиващите е три пъти дневно, в рамките на 90 минути, като е безплатно - на блок маси. Всеки има възможност да избира от разнообразните ястия - основни, супи, десерти, салати, както и питиета - алкохолни и безалкохолни. Всичко това в рамките на определеното врем е безплатно. Така е и в мокрия бар във фоайето на хотела, който до 22 часа всяка вечер също осигурава безплатни напитки за почиващите.
На територията на хотел „Арсенал“ се отсервира от персонала, който е изключително любезен и отзивчив. Сред тях има интересни хора, с вълнуващи биографии.


Вид атракция за любителите на животните е и ежегодната популация от пухкави малки котета, които са част от арсеналската атракция край морето. Котачетата са игриви и не досаждат. Бързо скъсяват дистанцията, щом усетят човешката слабост към тях.

От този сезон лятната градина към ресторанта на хотел „Арсенал“ в Несебър има и първата си арт творба, дело на арсеналец. Почиващият там в началото на юни арсеналски служител Христо Караилиев създава своя творба, която дарява на хотела. Рисуваното пано, изобразяващо различни символи на Сътворението, може да се види на северната стена на блока за хранене в почивната база.
Заедно с другите мини скулптурни композиции, мястото е добра алтернатива за приятно прекарване на вечерните часове, в добра компания, в случай, че не ви влече морската навалица и шумотевицата, особено в пиковите летни месеци.

За улеснение на почиващите хотелът предлага всичко необходимо в санитарния блок. Стаите се почистват ежедневно, хавлиите се сменят на два, а постелъчният инвентар на три дни.
Повечето от стаите предлагат и приятна гледка към морето и стария град Несебър.

В случай, че не ви се носи от къщи чадър и столче за плаж, нито имате желание по пътя към плажа да се превръщате в своеобразни шерпи на плажна покъщнина, то концесионерът на плажа в Несебър тази година се е постарал за това: шезлонг и чадър ще ви струват 16 лева, а допълнителното шалте към шезлонга още 3 лева. Така срещу 19 лева дневно имате и гарантиран плажен комфорт. И сянка.
Ако все още не сте успели да се запишете за безплатна почивка в морската база на „Арсенал“ АД в Несебър, такава възможност ще бъде предоставен и през месец септември. От 26-ти юни до края на август управата на хотел „Арсенал“ прави допълнителен бонус - промоция за арсеналци, с нови, по-евтини свои пакетни предложения.
Цените са съответно 59 лв. на ден в двойна или тройна стая за периода 26-ти юни - 5-ти юли и 74 лв. на ден в двойна или тройна стая за времето от 12-ти юли до 23-ти август.
Станцията в Несебър работи до края на септември.

За тези, които се интересуват от други, по-кратковременни възможности за почивка там, повече информация могат да намерят през СК на КНСБ в „Арсенал“ или на телефон: 055 443 445 - рецепция на хотела, като и на
088 553 8239.

Номерата са за информация и на граждани, които не работят в „Арсенал“ – Казанлък.
Информация за възможностите за почивка и за резервации могат да бъдат намерени и направени и през фейсбук-страницата на хотела.

За тези, които още не са планирали своята лятна почивка и търсят доброто съчетание между цена, качество, комфорт, удобства и развлечения, хотел „Арсенал“ в Несебър е изключително добра възможност.
Там ще ви посрещнат и изпратят с усмивка.
И ще се погрижат престоят ви да бъде такъв, че догодина да поискате да се върнете отново. При това за по-дълго.

Добре дошли сте!

Замириса на море...