Казанлъшка царица събра топлина за  бездомничета

Близо 40 легла за кученца и топли постелки събра само за няколко дни казанлъшката Царица Роза 2011 година Симона Петкова.


Момичето, което е дипломиран юрист, се е посветило на каузата за защита на бездомните животни.
С различни инициативи Симона се старае да набира средства за лечение на болните животни или за осигуряване на средства за храна или по-добри условия за живот на изхвърлените четириноги.
Само за няколко дни в емоционален призив във Фейсбук, в който Симона призова добрите хора да дарят постелки и легълца за студените зимни дни за бездомни кученца или настанени в приюти, тя успя да събере над 40 такива.

Кампанията и идеята й бяха подкрепени от дузина български красавици, сред които Светлана Гущерова, както и от много добри и отзивчиви хора. Преди ден за кампанията 14 топли легълца дари и дизайнерът Панче Димитров.
Днес креватчета и топлите ватирани постелки ще бъдат дарени в един от приютите за бездомни животни на Пловдив, където от години живее Симона.

Кампанията „Да дадем топлина с едно легло за бездомничета и нека тя се върне в сърцата ви“ продължава.

През лятото на миналата година по инициатива на Симона и Ивелина Недкова от „Анимал хоуп“ за първи път на казанлъшкия Празник на розата дефилираха бездомни животни от общинския приют в Казанлък, с идеята да си намерат стопани. За две от тях щастието се усмихна още през лятото.