Вежди Рашидов подрежда акварели в Стара Загора
Министърът на културата в оставка, известният художник и скулптор Вежди Рашидов се представя в Стара Загора с изложба, озаглавена „Акварели”. Във фоайето на Държавната опера в града на липите той подрежда 35 свои творби. Откриването е на 21 декември от 17.30 часа.

Вежди Рашидов е роден на 14 декември 1951 г. в Димитровград. Завършил е Художествената академия в София. Творческите му изяви още от началото на пътя му в изкуството са силни и многобройни. През 1985 година заминава за Франция след конкурс за „Сите дез-ар“ в Париж. Участва в групови, тематични и самостоятелни изложби във всички по-големи градове в страната, в повечето европейски държави и световни културни центрове. Показва творбите си в повече от 45 самостоятелни изложби в България и в големи градове на всички континенти.

Носител е на множество награди, ордени и звания, сред които Златен медал на името на Данте – Равена, Орден „Александър Невски“ – Русия, Орден на заслугите - Украйна, Орден за заслуги – Турция, Златен медал на Армения, орден „Стара планина“ – първа степен – България, орден „Кирил и Методий“ – България и още много други отличия.

Негови произведения се намират в почти всички галерии в страната, както и в много частни колекции и музеи в чужбина – в Москва, Ереван, Варшава, Токио, Париж, Канада, Португалия, Италия и др.