“Музика за мозайка” е мотото на благотворителния фестивал OPEN BUZLUDZHA FEST за опазване на изкуството в паметника Бузлуджа, съобщават от фондация "Проект Бузлуджа" с председател арх. Дора Иванова.

Фондацията, световни експерти, музиканти, социално ангажирани организации и доброволци се обединяват в две уникални събития за опазването на Паметника на Бузлуджа.

Стефан Вълдобрев, "Уикеда", Иван Шопов, Мила Роберт и десетки други музиканти ще изнесат концерти на 23, 24 и 25 юли на поляната при върха в подкрепа на българското културно наследство.

Благотворителният фестивал OPEN BUZLUDZHA FEST, организиран от фондация “Проект Бузлуджа”, Bar Dak, Малин Миланов - Монти, с подкрепата на Община Казанлък, обещава да зарадва феновете на забавленията на открито с музика, изкуство, две сцени, игри и много забавления.

В организацията на събитието под мотото “Музика за мозайка” се включват доброволци от цялата страна. Сред участниците са и редица благотворителни организации, които ще представят каузите си от сцената на фестивала. А като всяко приключение сред природата, ще има и палатков лагер. От град Казанлък до фестивалната поляна ще бъде организиране автобусна линия по време на събитието.

Средствата от събитието ще бъдат използвани за паметника Бузлуджа, като настоящата цел е набирането на 64 000 лв. за опазване на мозайките.

"Фестивалът е и повод да отпразнуваме както работата свършена до момента, така и решението на Специализирания експертния съвет за опазване на недвижимите културни ценности в България - Бузлуджа да придобие статут на недвижима културна ценност от национално значение", съобщават още от Фондация "Проект Бузлуджа".