Авторският моноспектакъл "Живак" на Димитър Живков ще бъде представен на 23 ноември, вторник, на сцената на Общински театър "Любомир Кабакчиев" от 19.00 часа.

Димитър Живков е носител на наградата на "Аскеер" 2013 в категорията „Изгряваща звезда” за ролите на г-н Димитров, Здравко, Бабата, Взводния, Снайпера, Анна, Йоцко, Веси, Баце Мише, Спас Певеца, Стрина Милетка в неговия авторски моноспектакъл „Живак“.

"След поредица от роли в различни класически и по-експериментални постановки, през 2012 година актьорът създава моноспектакъла „Живак”. Текста, посветен на особения светоглед, манталитет и чувство за хумор на врачани, написва сам. Режисьор на спектакъла е Димитър Стефанов. Сценографията и костюмите са на Димитър Димитров, а музиката е на Мартин Каров.
„Живак” бързо набира фенове. Смях будят говорът – врачански диалект, абсурдните реакции на героите (за час и половина Димитър Живков се превъплъщава в единадесет персонажа), особеният врачански маниер на поведение – така да кажеш и най-хубавото, че човекът отсреща да се чуди да се обиди ли, или да се зарадва.
Но най-голямото достойнство на спектакъла остава усещането, с което публиката напуска залата. Всички понякога не знаем как да постъпим, как да се справим с чувствата си, как да посрещнем бедите. Лесно се подхлъзваме по лоши пътища и забравяме кои са важните неща. Но винаги, ако си останем верни, намираме нашия си ключ към света и своето място в него", е посланието, което ни остава след финалните аплаузи към този невероятен спектакъл и актьор.