На трапеза с орехи в Голямо Дряново

Четвъртият национален фестивал на ореха отново ще събере производители и преработватели на черупковите плодове в село Голямо Дряново,Казанлъшко. Тазгодишната среща е идната събота, 21 октомври. Фестивалът, който все повече набира популярноств страната и чужбина със своята уникална самобитност, се организира под патронажа на на Националната асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове.

Идеята за празника идва от старата слава на Голямодряновските орехи и огромния масив с близо 3000 декара насаждения край селото.

По традиция стартът на празника се дава от черешово топче и местните войводи, а богата фолклорна програма забавялва дошлите на фестивала от ранни зори до късно вечерта.
Много публика и почитатели събира и вкусната дълга трапеза, наредена от местните домакини, в която всяка една от тях показва кулинарен майсторлък с десерти и ястия с орехи.
За втора поредна година читалището в селото отворя врати за самобитна експозиция на уникални български автентични носии.Ня цяла една улица производители и преработватели редят своята продукция и произведеното от нея.
Фестивалът на ореха в Голямо Дряново става възможен и благодарение на подкрепата и организаторската работа на орехопроизводителите Спас Момов и Георги Василев.