Изложба за бъдещето на "Чинията" Тази вечер в Художествена галерия - Казанлък се открива изложба, посветена на една от емблемите на социализма- паметникът на връх Бузлуджа, известен и като „Чинията“. Изложбата е под името "Бузлуджа - паметта на времето"и по-уникален и вълнуващ начин, чрез изумителни фотографии на англичанката Никола Милър и архитектурни анализи поставя въпроса за бъдещето на монумента. Експозицията ще даде възможност да бъдат представени за дискусия предложения за преустройството на монумента и неговото бъдещо предназначение, които са част от дипломния проект на арх. Дора Иванова, оценен с отличен от Техническия университет в Берлин., съобщават организаторите от Художествената галерия в Казанлък. През лятото младата архитектка запозна с проекта си и Областната управа в Стара Загора .
Уникалната изложба, която поставя въпроса за бъдещето на монумента е спечелила специалната награда на Камарата на архитектите в България при представянето си в София.
Изложбата е част от инициативата на фондация "Проект Бузлуджа", която цели превръщането на сградата във функциониращ паметник на културата. Тя се осъществява с подкрепата на Художествена галерия - Казанлък и парк-музей Шипка-Бузлуджа. Експозицията ще може да бъде видяна всеки ден от 18-ти ноември до 10-ти декември от 9:00 д17:30ч. в залата за временни изложби на галериятав Казанлък. Входът е свободен.