Необичайна актова фотография ще изпълни пространството на залата за временни експозиции в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък на 20-и ноември.

Авторката на фотосите е Димитрина Андреева, носител на титлата AFIAP- Артист на Международната федерация за артистична фотография – 2016. Тя е отлично позната в професионалните среди.
Носител е на редица престижни награди за фотография у нас и в чужбина, участник е в именити салони, конкурси и изложби. Диди Андреева е отличавана със златни, сребърни и бронзови медали на фотографски организации в различни страни. Сред тях - FIAP, PSA, IAAP, IVAF, DPA и GPU.

Димитрина Андреева, родена 1973-а година в Бургас. Занимава се с изкуство от дете. Рисува. Увлича се по мозайката и графиката. Фотографията открива преди повече от десет години, през 2007-а. От тогава изкуството на светлината е неизменен спътник в живота и.

Диди Андреева снима портрети, изкушена е и от репортажа. Нейният фотообектив запечатва със собствен почерк концерти, спортни и културни събития. На фокус са емоциите на човека.

В Казанлък авторката представя актова фотография със силни препратки към драматичния вътрешен свят на човека.

Нейните постижения във фотографията са подплатени с признанието на гилдията чрез членството в престижни организации.
Димитрина Андреева е отличена с второто място в конкурса „Живот за Бургаските езера“ към програма „LIFE+” на ЕС – 2010. През 2013-а година печели Наградата за фотография на Международното биенале „Изкуството на миниатюрата“ в Русе. Отличена е и с третото място в конкурса „Трафик на хора - Погледни страха в очите“- Варна. Авторката има и десетки международни изяви.


Изложбата „Докосване“ в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък, се открива на 20-и ноември, вторник, от 17.30 часа.

Информацията е на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства, Казанлък