Ивелина Радионова ще представи новата си книга в Казанлък Ивелина Радионова ще представи новата си книга „До Боянския майстор“ в Казанлък на 9 юли. Срещата с казанлъшката публика ще се проведе в Музея на розата от 11:30 часа. Организатори на събитието са Община Казанлък и Общинска библиотека „Искра".
Ивелина Радионова е автор на 11 книги, пет от които поетични. Най-популярни са „Алтъна“ и „Обич“. Носителка е на много литературни награди, а много от стиховете ѝ са публикувани и в периодичния печат, по някои от тях са превърнати в песни.
В цялото й творчество тематиката е подчинена на българщината, родолюбието и възхищението от героизма, мъдростта и устойчивостта на народа ни. Ивелина използва щедро красиви стари и позабравени български думи.
След като „Алтъна" и „Обич", които станаха любими на много читатели, през тази година излезе и новата й книга „До Боянския майстор".
Разкривайки различни нюанси в чувствата на героите си, книгата събужда топлината и копнежа по една отминала епоха, в която дълг, чест и морал са били поставяни на пиедестал. Посланията й проникват дълбоко в съзнанието на читателите и отключват секретен код към мъдростта и познанието. Така както „в комата хляб трябва да видим и буцата пръст, и дъжда, и небето. Тогава той утолява глада.“ В книгата българският дух се възвисява и зове отново към опазване на вярата в доброто, на правдата и чистотата в човешките отношения, въздига над трудностите и засища глада на душите.