ФОБИ - от 28 ноември до 18 декември

Промени в програмата на 51-вото издание на Фестивала за оперното и балетното изкуство в Стара Загора

Фестивал на надеждата – така организаторите определят тазгодишното 51-во издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство, коeто ще се проведе от 28 ноември до 18 декември. Сложната епидемична обстановка наложи промяна в предварително обявеното откриване на фестивала на 27 ноември с премиерата на спектакъла на операта „Бал с маски” от Джузепе Верди, информират от Държавна опера - Стара Загора.

За втори път се отлага премиерата на дългоочаквания спектакъл и вместо да открие, той ще закрие фестивалните дни и вечери. Засега всички останали планирани събития ще се състоят без промяна. Двете премиери – на балета „Спящата красавица” /10 декември/ и на операта „Бал с маски” /18 декември/ ще бъдат излъчвани директно и могат да се гледат онлайн на страницата на културната платформа 7 Arts.bg.

Желко Лучич, един от най-търсените баритони на световната оперна сцена е сред специалните и очаквани участници във фестивала. На 18 декември зрителите ще могат да видят звездата на Метрополитън опера в ролята на Ренато в премиерния спектакъл на операта „Бал с маски” от Верди.

Програмата на ФОБИ може да се види на официалния сайт на Старозагорската опера: https://operasz.bg