София МЕНАР Филм Фест е кинофестивал, който представя пред българската публика най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия Изток, Централна Азия и Северна Африка, като включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им.

Събитието се провежда всяка година през януари и тече паралелно в София и други големи български градове.Фестивалът се превърна в най-мащабното подобно културно събитие за Балканите. В Стара Загора лентите стигат до зрителите, благодарение на партньорството на "Книжарница в куфар" и Регионална библиотека „Захарий Княжески”.

Трогателна любовна история, режисирана от една от най-успешните ирански актриси Ники Карими, ще открие 14-тото издание на Sofia Middle East & North Africa Region Film Festival в Стара Загора на 13-и януари. „Казем Ага” е иранско заглавие, номиниран е в 5 категории на водещия близкоизточен фестивал "Фаджр", включително за най-добър филм и режисура.

В програмата на София МЕНАР Филм Фест в Стара Загора ще бъдат показани 6 игрални и 4 документални филма от Иран, Индия, Танзания, Египет, Испания, Турция и Казахстан.

Киномаратонът ще завърши на 29 януари с филма на един от най-любимите ни режисьори – Ян Артюс-Бертран. Входът е с билети - 8 лв. редовен и 5 лв. за ученици и пенсионери.
Предлага се и абонаментна карта от 50 лева за 10 филма.

Събитията ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки в сила.