Изложба със странното заглавие „Фантазмографии 2“ подрежда в Казанлък столичанката Даниела Савова – Дана. Домакин е Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства, където авторът на изложбата ще разкрие цвета в едно на пръв поглед скучно ежедневие. Експозицията се открива на 5 март от 17.30 часа.

Дана е родена и израснала в столицата. Завършва Техническия университет през 2001 г., работи в Рекламна агенция „Лео Бърнет“ – Чикаго, и в момента е дизайнер на свободна практика.

Приключението из градските причудливи пейзажи започва с първия ѝ смартфон, закупен през 2016 г., като оттогава Дана не спира да споделя всяка скрита картина, на която се натъква в ежедневието си. Фотографията ѝ е в движение, спонтанна и бърза. В тази част от нейните работи се виждат малките знаци по стените, по асфалта, и минималистичните геометрични композиции, които са там, но сякаш са измислица. Много философски, но и някак по детски, тя ни кара да погледнем на непотребните и зачеркнати недъзи на ежедневните пейзаж с нови очи. Връща ни в онази част от живота ни, в която сме виждали нещата не с логика и практичност, а с фантазия и сърце.

Ако си готов да видиш звездното небе в ръждясало парче ламарина или ледения пейзаж в накъсаната хартия, значи си готов за „Фантазмографии 2“. Ако ли не, ще се наложи няколко пъти да обиколиш залата, докато се чудиш какво точно е препречило пътя ѝ в този кадър.

Изложбата а Даниела Савова ще остане в Казанлък до 25 март.