За пета година „Бъдеще за децата” отличава казанлъчани с кауза

За пета поредна година Сдружение “Бъдеще за децата” в Казанлък ще връчи годишната награда „Бъдеще за децата” за дарителство и доброволчество в името на децата на Казанлък. Годишното отличие е учредено, за да подчертае заслугата на общественици, граждани, приятели на детето, фирми, граждански структури и дарители, които са подкрепили децата. Наградата се връчва в партньорство с фондация „Сийдър“ и с подкрепата на Община Казанлък.

Категориите, в които могат да се правят номинации са „Обществена личност” - с цялостен принос за децата на Казанлък, „Бизнес с кауза” - фирма, организация, представител на малък и среден бизнес, които системно подкрепят значими каузи свързани с децата на Казанлък, и „Приятел на детето” – доброволци, професионалисти и представители от различни сфери - учители, специални педагози, психолози, лекари и други с отношение към каузата.

Право на номинация имат всички организации, работещи с деца - училища и детски градини, клубове, читалища, детски центрове. Номинации могат да правят и медии или техни представители, родители, хора от общността и др. И тази година на официалната церемония по връчване на наградите ще бъдат върчани специални награди за инициативи и кампании, организирани в подкрепа на децата на Казанлък.

„Търсим Хора, които системно подкрепят, помагат и даряват в подкрепа на децата, защото вярват, че специално внимание към децата трябва да има във всяка една сфера на нашия живот, по всяко време. Разкажете ни неговата или тяхната история”, призовават от сдружение „Бъдеще за децата”.

Номинации за личности, организации или общност, които са помогнали на децата на Казанлък, могат да се правят до 28 май 2019 година на е-поща: special_child@abv.bg, или на адрес ул. „Войнишка” № 25 в Казанлък за Годишната награда „Бъдеще за децата” 2019.

Специално сформирана комисия ще обсъди и гласува отделните номинации, за да излъчи победителя във всяка една категория.Официалната церемония по награждаването ще се състои в началото на месец юни.

Формулярът за номинация може да изтеглите от сайта на Сдружение „Бъдеще за децата“ www.speckids.org или да пишете на лично съобщение в нашата страница във Фейсбук – Сдружение „Бъдеще за децата“.