Тази нощ- на 7 срещу 8 април ще сме свидетели на явлението Супер Луна. Перигеят на Луната ще бъде на 7 април в 21.10 ч. – с 8 часа и 25 минути преди пълнолунието на 8 април в 5.35 ч.

Явления като Супер Луна са пълнолунията и новолунията, случващи се при междуцентрови разстояния Земя – Луна по-малки от 360 000 km. Такива пълнолуния през 2020 г. са мартенското, априлското и майското.

Когато Луната се приближава най-много до Земята, с невъоръжено око не е възможно да се отчете разлика във видимия диаметър на Луната. Тогава той е с близо 7% по-голям от случая, когато нашият естествен спътник е на средно разстояние от Земята на 384 403 km. При Супер Луната тя е с яркост около 16% по-висока от средната.

Според легендите Супер Луната ще донесе късмет на тези, които търсят промяна.

Ето какво вещае това специално пълнолуние за отделните зодиакални знаци:



Овен

Осъзнавате нещо ценно във връзка, в която може да сте замесени. Време е официално да подпечатате сделката или да разделите пътищата си. Също така научавате повече за това как възприемате отношенията и как можете да създадете много по-силни, които продължават напред.




Телец

Има толкова много часове в един ден – време е да ги оползотворите максимално добре според собствените си възможности. Намерете начин да постигнете баланс между продуктивност и почивка по начин, който ви кара да се чувствате добре и освежени. Прекалено многото работа или почивка ще ви накара да се чувствате неуравновесени.



Близнаци

Вътрешното ви дете никога не пораства. Винаги ще има част от вас, която иска да забрави чуждото мнение и да твори със свобода. Винаги ще има част от вас, която иска да се забавлява в името на забавлението. Открийте какво ви пречи да изпитате най-пълната си радост.



Рак

Светът може да окаже натиск върху вас, за да се съобразите с кариерните си ангажименти и да направите име, но истинската работа започва у дома. Влагайте усилия в създаването на пространство, където да се чувствате сигурни, разбрани и обичани. Това ще ви помогне в постиженията ви повече, отколкото си мислите.



Лъв

Има толкова много, което трябва да се каже, и толкова много, което може би е по-добре да се премълчи. Прекарайте това време, преразглеждайки навиците си за комуникация. Намерете смелостта да говорите, когато е необходимо, и мъдростта да знаете кога е по-добре да запазите информацията за себе си.



Дева

Има голяма разлика между това, което искате, и това, от което се нуждаете. Ако държите твърде много на външните удобства, време е да осъзнаете, че сте си самодостатъчни. Повярвайте в себе си от място на изобилие, а не на оскъдица, и гледайте как вашият свят разцъфва.




Везни

Човекът, в когото се превръщате, може да не прилича на човека, който сте били. Все пак е нужна смелост, за да вземете решения, които ви подготвят за следващата фаза от живота. Никога не позволявайте на никого и нищо да ви казва кои сте. Единственият човек, който ви познава наистина добре, сте самите вие.



Скорпион

Има част от вас, която никой никога не вижда, но това не я прави по-малко важна. Прекарайте това време като работите върху отношенията си със себе си и подхранвайки вродената си духовност. Може просто да откриете нещо невероятно смислено в собствената си сила.



Стрелец

Време е да излезете от зоната си на комфорт и да опознаете други хора на по-дълбоко ниво. Всички сме свързани и вашите действия, когато общувате с други хора, имат силата да влияят на света. Участвайте в превръщането на света в по-добро място.




Козирог

Светът забелязва постиженията ви и е време да имате смелостта да направите следващия си ход и да се изявите открито. Поемането на риск ви прави уязвими за провал, но ви и също толкова уязвими за успеха. Бъдете готови да поемете този риск.




Водолей


Имате силата да научавате всичко, което си наумите. Дори пътят да е дълъг и да е привидно невъзможен, всяко ново умение започва с една малка стъпка. Поемете обещание към себе си и научете това, което винаги ви е било интересно.




Риби

Правенето на жертви никога не е лесно, но е необходима стъпка в процеса на растеж. Намерете го във вас, за да се сбогувате с нещо, което няма място в бъдещето ви и стои на пътя на вашата собствена промяна. Оставете след себе си комфорта на пашкула си, за да можете да полетите.

По www.vesti.bg