Подай лапа- вземи сърце!
Уникална и сърцата идея предлага една от казанлъшките Царици рози за тазгодишното празнично карнавално шествие, посветено на царицата на цветята. Шествието ще е идната неделя.


Симона Петкова, Царица Роза 2011 година, провокира сърцатите хора и любителите на безпризорните животни с идеята в празничното карнавално шествие да участват и няколко от питомците, настанени в общинския прют за бездомни кучета и котки.


Целта е да се покаже, че съществува общинска грижа и политика към четироногите бездомни, но те биха се чувствали далеч по- щастливи, ако си намерят сърцати стопани, които да се грижат за тях, както и че отличителна черта на интелигентните хора, и мярка за качество на живот, е отношението им към бездомните животни.
Симона, която е известна с любовта си към бездомните животни и грижата си да тях е убедена, че по този начин Казанлък ще бъде забелязан и отбелязан на картата на Доброто, а самите животни имат шанса да намерят новите си стопани.

"Някои ангели избират козина, вместо крила "", убедена е Симона.

Царицата вече е намерила и сподвижници за каузата, готови да водят няколко от възпитаниците на общинския приют в специално оформена колонка в празничното шествие, както и идея как да бъдат нагиздени самите кучета.
За всяко едно от тях ще бъде приготвен спецален празнично изрисуван с рози памперс, както и транспарант за каузата.
Целта е зрителите на шествието да се замисялт за съдбата на изоставените и натирени от домовете бездомни животни, които са предани и обичат стопаните си. И колкото повече ги обичат, толкова повече страдат когато трябва да се разделят насила с тях.
От няколкото си пътувания до Япония Симона е установила, че в страната – побратим на Казанлък, отношението към четириногите е изключително добронамерено и обичливо.
С идеята си бездомни кучета да вземат участие в шествето, Симона има и далеч по-голяма цел: привлече вниманието на сърцатите хора и умножат редиците на любителите на животните и тези, които считат, че всяко едно бездомниче има право на дом и сърце.
Специален траспарант с текст: „ Досега аз съм ставал за теб, сега би ли станал ти за мен?“ ще провокира гости и ВИП персоните на фестивала. Освен Симона, да се наредят в сърцатата редичка на обичащите, желание са заявили още няксолко казанлъшки царици и подгласнички, както и много доброволци.
Дипломираната вече юристка се надява идеята й да намери подкрепа сред организаторите на фестивала, както и да срещне отношение сред казанлъчани и стотиците гости и приятели на Казанлък.