На интересна среща кани в последния ден на август- 31-ви, събота в Казанлък Orange center.

Поканата е за среща с писателя Радослав Гизгинджиев, който за пръв път ще гостува в Казанлък, за да представи своите нови книги - романът „Лепири: Между Сянката и Светлината“ и документалното изследване „Вампирът: По следите на Сянката“. Проектът е вдъхновен от изследванията му на българските мистични народни песни за вампирите и Отвъдното. Събитието е озаглавено „Тази книга ще е твоето Огледало“.

В продължение на три часа писателят ще разговяра с читателите на Казанлък. на срещата той ще разкаже за своите книги и ще отговори на зададените от публиката въпроси. Специално за това събитие ще бъде изнесена на тротоара провокативна инсталация от огледала.

Кой е Радослав Гизгинджиев?

Завършил е "Българска филология" във Великотърновски университет, след което учи и кинорежисура в класа на Дочо Боджаков. Автор е на 11 книги, сред които са хитовата трилогия „Рай“ и бестселърът „Повече от любов", който влезе във всички класации по продажба миналата година. Участва в съвместни визуални проекти с известни фотографи и художници. Режисьор е на поредица документални филми. Игралният му дебют е филмиран разказ на Елин Пелин - "Изпуснати думи" с участието на Койна Русева.Събитието ще се състои в Orange center (бул. Розова долина № 1), гр. Казанлък на 31 август (събота) от 17:00 ч.

Срещата е със свободен вход.

Повече подробносит за автоар икнигите му на: https://www.facebook.com/events/673135593205285/