Халщат, Австрия
Халщат е малко градче с под 1 000 жители. Разположено е между Залцбург и Грац, на брега на едноименното езеро. Градчето е част от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО и важна туристическа дестинация.

Иа, Гърция
Иа е един от градовете на остров Санторини. В него живеят около 800 души. Разположен е на вулканична скала. По тесните му улички има много магазини и малки кафенета. С църквите си със сини куполи, градчето се е превърнало във визитна картичка на острова.

Гитхорн, Холандия
В селцето Гитхорн почти няма пътища. Основното средство за придвижване в него са лодките, защото има повече канали, отколкото улици. Къщите са разположени на островчета. Връзката между съседите се осъществява по дървени мостчета.

Марсашлок, Малта
Рибарското градче е известно с шарените си лодки. Освен с пъстрите си цветове, лодките са интересни с това, че имат изрисувано традиционното око на Озирис от двете страни на носа. В градчето живеят около 3 600 жители.

Байбъри, Великобритания

Байбъри е едно от най-красивите и застинали във времето места във Великобритания. Най-впечатляваща е алеята Арлингтън Роу, която неслучайно е обявена за национална архитектурна забележителност и защитена зона. Каменните вили там са построени още през 17-ти век.