Внезапно, както си отиват добрите хора, от този свят си замина Донка Пиндарева, съпруга на известния казанлъшки художник Теню Пиндарев.

Макар и да не е родена в града на розите, Донка Пиндарева остана завинаги казанлъчанка в сърцето си. Имала възможността да работи с акад. Дечко Узунов и свързала живота си с Теню Пиндарев, тя „твърде силно се е навързала с Казанлък“. Така в годините не пропуска нито Чудомировите празници, нито Празника на розата, нито всяка една среща с казанлъчани било в родния град на нейния съпруг, или в София.

Благодарение на нея, Казанлък притежава оригиналния плакет, изработен от Теньо Пиндарев, с шаржирания образ на Чудомир, който се съхранява в ЛХМ „Чудомир”. През 2019 година, по време на Чудомировите празници, копие на плакета бе връчен на 50-ия носител на наградата за къс хумористичен разказ.

Всички, които са имали възможността да се докоснат до Донка Пиндарева, остават с усещането за топлота и мъдрост. И за онази благородна изисканост, присъща само на духовно извисените личности.

Поклон пред Светлата й памет!