Над 1200 заглавия безплатно в български портал за електронни книги

Над 1200 са заглавията, които предлага Порталът за безплатни електронни книги на български език www.booksbg.org. Уговорката е, че той не е единствен за електронни книги, има доста предложения в Internet, както и специално създадени групи във Facebook. Кой от всички ще бъде предпочетен, е въпрос на личен избор. Посоченият портал е удобен, има голямо разнообразие от литература, основно популярни автори и заглавия, и дава възможност за безплатно сваляне на текстовете.

Онлайн мога да се изтеглят детски книги, книги за духовно усъвършенстване, мистика, езотерика, научна литература, религия, компютърна литература и художествена литература, която е повече от половината от всички заглавия.

За децата има голяма възможност за избор – от приказки от цял свят, през вечните книги като „Островът на съкровищата”, „Алиса в Страната на чудесата”, „Барон Мюнхаузен”, малко познатия на съвременните малки читатели първи български фантастичен роман за деца „Ян Бибиян”, популярната поредица „Хари Потър” и още много. За ценителите на художествената литература разнообразието е още по-голямо – от класиците Достоевски, Стайнбек, Ремарк до съвременните световноизвестни писатели Стивън Кинг, Елиф Шафак, Никълъс Спарк и много други.

„Епистоларни диалози” от Петър Дънов и Пеню Киров, „Уроците на Норбеков”, „Децата на новото хилядолетие”, „Мистични медитации” и още книги могат да се изтеглят от категорията „Духовно усъвършенстване”.

Някои от текстовете са в txt-формат и може да се наложи преобразуване в друго разширение, но си струва човек да си подари удоволствието да се потопи във вълнуващото книжно море.