Той бе донесен лично за първи път в града от висш духовник- Старозагорският митрополит Киприан, който е роден в Казанлък.

Негово Високо преосвещенство благослови родния си град за мир, благодат и любов, съобщават от Пресцентъра на Община Казанлък.

Официалната делегация, водена от висшия духовник и казанлъшки свещеници бе посрещната пред сградата на Общината от кмета Галина Стоянова:„С благословението на Светия Синод на Българската Православна Църква и на Негово Светейшество Неофит получихме благословението да бъдем в Светите земи Йерусалимски и да получим частица от Благодатния огън, който да донесем на обичния от мен град Казанлък и след това в престолния ми град Стара Загора.

Нека да бъдете благословени!“.

С тези думи се обърна към казанлъшките духовници и официални лица, множеството от жители на Казанлък

митрополит Киприан, който бе начело на българската делегация в Светите земи на Божи гроб. „Христос да ни дарува крепко здраве, духовни сили, благополучно преуспяване, за да пребъдваме в Христос.“, пожела той и
поздрави с“ Христос Возкресе!“.


Кметът на Общината Галина Стоянова поздрави казанлъчани за Възкресението, като пожела на събралите се граждани да бъдат благодатни и благословени, да се обичат така, както ни "учат нашите свещеници, какъвто
урок ни дава нашият митрополит".
„Многая лета!“ прозвуча в изпълнение на смесен хор „Севтополис“, с диригент Дора Кошева.

Празнични църковни служби за Възкресение ще има и в неделя, с начоло 10 часа във всички православни храмове на Казанлъшката духовна епархия.