Той е един от тях. В казанлък са няколко, малка групичка от симпатични младежи, които за втора поредна година търсят съмишленици за безалтернативната кауза на свободните от клишета хора. Необременени умове, сърца и "оперирани" от сребролюбие.

Стигнахме до него чрез такива като него. Присъдружни и сърцати.Фенове на идеята за Свободен фестивал на Безвремието.

Младежът се казва Християн Тенев и е от Казанлък. На 28 години. Работи като монтьор в цех 190 на Завод 1 на "Арсенал".
Запалил се по идеите на фестивала през миналата година, когато било първото му издание.


Свободният фестивал на Безвремието е БЕЗПЛАТЕН фестивал, организиран от доброволци. Християн от Казанлък е един от тях.


В края на юли, когато по традиция, според календара на маите е последния ден в годината, за какъвто се приема последния петък на юли. Тази година календарът измества последния ден на годината с почти седмица и датите за провеждането на свободния фестивал на безвремието изместени с толкова: съответно на 29-30 и 31 юли.
Миналата година се събрахме около 300 човека, тази година групата ни ще е почти двойна, категоричен е Християн Тенев, според който фестивалът, домакинстван от село Ъглен, намиращо се между Ловеч и Луковит, е нещо кат хипи фестивал от 21 век.

До момента своето участие във фестивала са потвърдили над 560 човека.
В продължение на три дни по време на фестивала, присъстващите имат възможност да слушат различни лекции за природата, природосъобразния начин на живот, здравословното хранене, смисъла на живота, да участват в различни игри, походи, йога занимания, танци, алтернатитивни идеи, както и да си разменят вещи в своебразен свободен пазар. Всеки, който има книга, дреха или нещо друго, което вече не му върши работа или му е излишно, може да го предложи на свободния безплатен наш пазар, сподели Християн. По думите му, тези три напълно свободни от общоприетите клишета и човешки норми дни, споделени със съмишленици сред природата зареждат по невероятен начин и помагат на човек да разбере истинския смисъл на съществуването си.
В рамките на трите дни на Свободния фестивал на Безвремието за настроението на присъстващите ще се погрижат и 15 български музикални формации, които свирят музика в различни жанрове.
На огнището на открито ще къкрят боб, леща, картофи и всичко друго, което природата може да даде като храна.
За участие във фестивала не е необходимо нищо друго, освен палатка, раница, добро настроение и усещане за свобода, категоричен е Християн, който е един от организатарите на проявата. Заедно с него са още няколко казанлъшки съмишленици.


Свободният фестивал има за цел да покаже, че един алтернативен свят е възможен, да подкрепи творческия потенциал на хората със свободен дух и да ги свърже един с друг, убеден е младият арсеналец.
Всеки, който споделя нашата идея за свободен фестивал и иска да се включи, е добре дошъл, гласи поканата на Християн.

С цел търсене на нови съмишленици, без значение на каква възраст са, организаторите и иделозите на фестивала са създали и специална Фейсбук група.
Слоганът на втория Свободен фестивал на безвремието е :

„Елате да се насладим на Безвремието, да създадем нови приятелства и да оставим дълготрайни спомени!“