Българският Тесла твърди, че светът си отива през ..2068 година

Светът свършва през 2068 година.

Това е прогнозата на сериозен български учен, който от години живее в САЩ и е познат зад граница. Кирил Чуканов е откривател на свободната квантова енергия. Известен е и с името "българският Тесла". Той създава прототип на "квантов генератор", който е в състояние да произвежда електрическа енергия от нищото. Уникално е, че още Нютон преди време е предрекъл, че през 2060 година ще настъпи краят на света по същата причина.Още през 2009 г. Чуканов публикува статия, в която описва теорията си. Според нея промяната от класическия индустриален социален ред към модерна цивилизация ще настъпи между 2010-2022 г. Още тогава той казва, че нищо не е вечно или стабилно и затова ни предстои да преминем към напълно различен вид социална подредба.

„Еволюцията на човешката цивилизация не е случаен процес, зависещ от чистата случайност или от капацитета на желанията най-добрите политици или икономически лидери в света. По-скоро е квантова верига от социални, научни и технологични събития, управлявани от неизменните квантови закони на Вселената. Големите капитали, деветте най-големи притежателя в света на нефт и газ, най-силните правителства, ислямистките екстремисти или всякакви други, или устойчивият политически консерватизъм не могат да спрат процеса на унищожаване на текущия социален ред“, пише ученият ни.

„Унищожението на последната човешка цивилизация – модерната, ще започне около 2056 г. и ще бъде завършено окончателно около 2068 г. - краят на света! Годината 2068 представлява не само края на човешката цивилизация, но и краят на Вселената. Ускореното унищожаване на човешкия вид може да се очаква да започне около 2063 г. След 2068 г. няма да има нищо останало. Нашият свят и животът в него ще изчезнат в Неопределения край на Вселената.
Кой е Кирил Чуканов?

Българският изобретател Кирил Чуканов живее от четвърт век в САЩ. Бащата на „квантовия генератор” е роден под щастлива звезда – в началото на 90-те години успява да спечели стипендия и заедно със семейството си заминава за САЩ. Там се превръща в един от пионерите на съвременната квантова физика. Пред „168 часа” преди няколко години Кирил Чуканов споделя, че не е религиозен, но е сигурен, че има Висша сила, която го пази и направлява в научните му изследвания. „Свободната квантова енергия е последният дар, който Създателят дава на човечеството, за да го спаси от гибел”, категоричен е ексцентричният учен. По думите му, всяко от откритията му е плод на необясним вътрешен импулс „Нещо ме подтиква да гледам в определена посока. Винаги, когато съм осенен от подобен тип откровения, сядам и започвам да пиша…”, обобщава Кирил Чуканов.

Между 1980 и 1984 година той работи като професор в Технологическия Университет в Алжир. Там написва книгата „Обща квантова механика”, заради която по-късно е преследван от комунистическите тайни служби. „“General Quantum Mechanics” е откровение, дадено ми от Бога. Тази книга бях публикувал на френски (университетско издание), когато бях професор в Технологическия Университет в Алжир (1980-84). Този фундаментален труд за същината на вселената и Живота в нея, е публикуван вече в четири тома (на Английски) в САЩ и Канада..”, разказва пред „168 часа” Кирил Чуканов.Създаденият от него прототип на „квантов генератор”, който е в състояние да произвежда електрическа енергия буквално от Нищото, е на път да предизвика истинска революция в световната икономика. „Квантовият генератор” работи на съвсем различен принцип от познатите досега изобретения на инженерната мисъл, тъй като технологията му позволява да бъде пренебрегнат един от основните закони на Нютоновата физика – този за запазването на енергията. Двигателят е в състояние да произвежда неограничено количество електрически ток, без да ползва горива и външни енергийни източници. Революционният генератор работи с непозната все още за конвенционалната наука „свободна квантова енергия”, чийто първооткривател е Кирил Чуканов. Тя се отделя при изкуствено предизвикана кълбовидна мълния, която, при определени условия, би могла да генерира неизчерпаемо количество електрически ток.

Откритието на Кирил Чуканов е истинска заплаха за световните енергийни монополисти, тъй като „квантовият генератор” осигурява десетки пъти по-евтина електрическа енергия от произвежданата сега и практически прави потребителите независими от доставчиците на енергийни суровини. По тази причина българският изобретател е предупреждаван многократно да преустанови работата си върху революционния двигател, за да не му се случи нещо лошо.

Българският учен да е сочен като един от пионерите в съвременната квантова механика. Към изобретенията му провявяват интерес могъщи транс-национални компании, включително японският гигант „Мицубиши”.

Създаденият от Кирил Чуканов квантов генератор има малки размери и може да се монтира в мазето на всяка къща. Той може да произвежда електрическа енергия, топла вода и пара в количества, достатъчни да осигури напълно нуждите на жилищен квартал. Цената на електрическата енергия е десетки пъти по-ниска от тази, произведена в конвенционалните ТЕЦ, ВЕЦ и атомни централи. На практика хората ще бъдат независими от големите енергийни компании, тъй като няма да имат нужда от външни източници на енергия. По предварителни изчисления, един квантов генератор за битови нужди ще струва около 140 хиляди долара. Произведената от него електрическа енергия ще е достатъчна за 50 домакинства. Ако го закупят с общи средства, разходите на потребителите в един квартал ще бъдат минимални. Според Кирил Чуканов, разработената от него технология е напълно безопасна и не отделя вредни емисии в околната среда. Българският изобретател в момента обмисля и вариант за приложение на квантовия генератор в транспорта. Двигателите с вътрешно горене ще бъдат изместени от свободната квантова енергия. Автомобилите ще се движат с електрически ток, произведен от миниатюрен квантов генератор. При тези условия транспортът ще бъде практически безплатен и достъпен за всеки.


Използвани са материали от интернет, агенция БЛИЦ и архив на в-к 168 часа


Любопитна подробност е, че българският Никола Тесла е баща на Мис Юта- и известна вече аткриса зад океана- Лаура Чуканов.