Да, играта не е за момчета. Тя е за големи мъже. По Саймън Блок. И по житейските уроци, които ни преподава в пиесата си „Not a game for boys”. Постановката “Игра за големи мъже” на Общински театър „Любомир Кабакчиев” ненапразно е аплодирана и в града на розите, и в столицата. Премиерният спектакъл на казанлъшкия театър в продължаващата пандемична обстановка донесе жадуваното от публиката живо съприкосновение с театралното изкуство, което с много майсторство и енергия поднесоха на зрителите актьорите Петър Петров, Димитър Живков и Сава Драгнев.


Играта на тенис на маса или играта на живота?! Оказва се, че всъщност това е едно и също – нахъсваш се за победа, но нещо напълно непредвидимо ти се случва. Примиряваш се, но неочаквано за себе си се раздаваш докрай, изглеждаш последователен в намеренията си, но постъпваш точно обратно. И всички тези метаморфози не се случват просто ей-така, а някъде дълбоко са зрели, развивали се, в един миг се показват на повърхността, после се скриват, за да избухнат в неочаквана посока... Странната човешка природа, която на пръв поглед изглежда предсказуема.

Трима обикновени лондончани. Таксиметрови шофьори, всеки със своите си проблеми, нагласи, принципи, моментни състояния. Приятели, които в своето еднообразно, но и изпълнено със стресови ситуации ежедневие намират утеха в играта на тенис. Точно тази вечер обаче състезателната маса става техният живот, взаимоотношенията им, истините, които са премълчавали. Има ли победител и победен в играта за големи мъже?!

Динамичен диалог, ирония, откровения, комични ситуации, жестокост дори. Такава е атмосферата, изпълнена с признания за житейски надежди и несполуки, с приятелство, предателство, обрати. Тъмната и светлата човешки страни, сериозното и смешното в живота... Петър Петров, Димитър Живков, Сава Драгнев. Перфектно трио, завладяващо сценично присъствие, емоционална и силна игра.

Аплодисменти за прекрасното им актьорско изпълнение, аплодисменти за режисурата на Димитър Живков, за сценографията на Димитър Димитров и музиката на Владо Ковачев. Казанлък определено имаше нужда от спектакъл като този и от актьорско присъствие като това, което да те потопи в сюжета, сякаш това е твоят живот. Дали пък не е така?!

За нищо на света не пропускайте този невероятен спектакъл на Казанлъшкия общински театър „Любимир Кабакчиев”. Следващото представление е на 9 април от 19.00 часа в зала „Лекс”.

Авторът на пиесата Саймън Блок е роден през 1967 г. Блок е майстор на раздвижения, остроумен диалог. Освен “Игра за големи мъже” (“Not a game for boys”- 1995), той е автор и на пиесите “Шимпазета” (“Chimps” - 1997), “Място на масата” (“A place of the table” - 2000), “Ръка за ръка” (“Hand in hand” - 2002).