200 дръвчета от вида дъб цер са били засадени в неделния ден от казанлъчанина Ивайло Пенчев и негови приятели и съмишленици, разнесе се новината във Фейсбук. Родолюбивата инициатива на младия мъж била свързана с раждането на неговата дъщеричка.

Дръвчетата са били засадени на определен от Държавно горско стопанство - Казанлък, парцел до язовир "Копринка". Служители на Горското са предоставили на доброволците инструменти за засаждане - мечове "Колесов".

Всички дръвчета са осигурени от доброволческата инициатива Гората.бг. Нейната основна цел е засаждането на нови гори и дървета в България, с участието на доброволци, младежи и деца. През 2020-та година засадените от Гората.бг дървета са повече от 1 милион.

Ивайло Пенчев решил да отбележи появата на детето в семейството му с една чудесна инициатива - засаждане на дърво. Свързал се с членове на Гората.бг, които му изпратили дръвчета - дъб цер. След това говорил с Горското стопанство в Казанлък за даване на разрешение и определяне на мястото за новата гора. Отзовали се приятели и "чудото" станало.

"Толкова е просто! Стига човек да има желание!”, споделя в социалните мрежи Ивайло, който благодари на всички, проявили съпричастност към неговата инициатива.