Затворени са пътища в община Казанлък и проходът Шипка

Затворени са пътищата между населените места Дунавци – Казанлък, Крън – Шипка, с.Дунавци – гр.Шипка, селата Ясеново – Шейново – Хаджидимитрово до кръстовището на град Крън с Хаджи Димитрово. От там до Казанлък пътят е опесъчен, но е проходим при много тежки условия, много силни виелици и лоша видимост. Тежка остава ситуацията и по пътя Казанлък – с.Енина. Непроходим е пътят между селата Енина – Долно Изворово – Горно Изворово. За ситуацията съобщава пресцентърът на Община Казанлък, който предупреждава да не се предприемат пътувания по посочените маршрути, освен в краен случай.

Затворен е Проходът Шипка, където вече има образувана опашка от автомобили.

Без ток са населените места Ясеново, Шейново, Хаджи Димитрово, град Шипка, отчасти град Крън, Голямо Дряново и Долно Изворово.

През изминалата нощ в град Казанлък са работили 3 пясъкоразпръсквачки и два багера. Две дървета са паднали от бурния вятър с нанесени щети върху прозорците на един апартамент. Бурният вятър е съборил едно от телата на светофара на кръстовището на магазин „Изток“.

Работата на екипите по обезопасяване, разчистване и опесъчаване на Полицията, Противопожарната служба и Община Казанлък продължава.