Заеми без ограничения ще дава Германия в справянето с последиците от вируса върху икономиката си

Правителството на Германия ще използва всички инструменти, с които разполага, за да се бори с негативните последици от вируса върху националната икономика.

То ще предоставя "заеми без ограничения" за компании, засегнати от пандемията на коронавирус. Това е заявил германският министър на финансите Олаф Шолц,, съобщи БНР.


На съвместна пресконференция с министъра на икономиката Петер Алтмайер, министърът на финансите на Германия е подчертал, че правителството ще използва всички инструменти, с които разполага, за да се бори с негативните последици от вируса върху националната икономика.

Споменал е също за възможността за данъчни облекчения за засегнатите компании като една от мерките, добавяйки, че предвидената за целта сума ще възлиза на "милиарди" евро.

На совй ред германският министър на икономиката Петер Алтмайер е уточнил, че ще бъдат отпуснати 500 млрд. евро в отговор на вирусната епидемия, определяйки това като "най-всеобхватната и ефективна мярка, която някога е съществувала по време на криза".