На 90 години Константин Кафтанджиев вдига изложба в Казанлък
На 24 януари от 17.30 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък открива изложба най-възрастният фотограф на България – инж. Константин Кафтанджиев. Изложбата е посветена на неговата 90-годишнина. Почетният член на Българския фотоклуб ще подреди в специализирания фотографски музей над 30 фотоси - черно-бели портрети, пейзажи, репортажни снимки и художествена фотография.

Константин Кафтанджиев е въведен във Българския фотоклуб през 1960 г. от Симеон Симеонов, а заради последователната си и активна дейност е удостоен със званието „Почетен член на БФК“. 35 години е избиран в Управителния съвет на БФК, 20 от които ръководи организацията като неин председател.

Авторът има 21 награди от общо 31 изложби в периода до 2008 г. Творческата му биография включва десетки участия в конкурси, пленери, биеналета и фестивали.

Фотографиите, които ще бъдат представени в Казанлък, са обединени от мотото „90 години Константин Кафтанджиев“. Те правени назад в годините назад и се представят по повод достолепната му житейска и творческа възраст.


Изложбата ще бъде в Казанлък до 4-и февруари 2018 година.