Община Джунан, част от Южнокорески град Сеул и община Казанлък подписаха Меморандум за сътрудничество. Подписи под важните документи положиха кметовете на двете общини- Ра-Джинго, кмет на южнокорейския район Джуннан гу и кметът на Казанлък Галина Стоянова.

От 17-ти май в Южнокорейската столица е официална делегация от община Казанлък, в която са включени също и: председателят на
Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов, Николай Ибушев, Почетен гражданин на Казанлък и изпълнителен директор на „Арсенал“АД, Костадинка Василева- председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, както и представители на културни институти и бизнеса.


Казанлъшката делегация е в Сеул по покана на Ра-Джинго, кмет на южнокорейския район Джуннан гу, Сеул Метрополитен и на българския посланик Петър Андонов. Българската делегация е и специален гост на
Тамошния Фестивал на розата, провеждан между 18-ти и 22 -ри май.

Следващият месец делегация от Южна Корея ще посети Казанлък, по повод Фестивала на розата в града и ще върне приятелския жест. По време на гостуването ще се преподпише и Меморандума за побратимяване между двете общини и двата града.


Побратимяването на Казанлък със Сеул е едно от безспорните събития по време на празничните прояви в Розовата долина, които ще създадат нови възможности за партньорства между двата народа, уточняват от Пресцентъра на Община Казанлък.

Специално участие във фестивалната програма в Южнокорейската столица има и група от фолклорен ансамбъл „Арсенал“, с ръководител Христо Стоянов.