Първо място в своята възрастова група и право да свири в „Карнеги хол” на заключителния концерт на победителите спечели талантливият казанлъшки пианист Виктор Владков в престижния международен конкурс „Златни класически музикални награди”. Новината за поредното престижно отличие на 12-годишното даровито момче от Казанлък е получена още в първия делничен ден на Новата 2017 година. След обявяването на конкурса в началото на месец ноември, Виктор изпраща до организаторите на конкурса в Ню Йорк две свои изпълнения – „Сарабанда” отПанчо Владигеров и вариации по произведения на Паганини. Журито оценява изпълненията на младия пианист от града на розите с най-голям брой точки и му отрежда първото място в трета възрастова група от всички участници от цял свят. Награда получава и преподавателката на Виктор по пиано, музикалният педагог Елена Юлиянова.

Заключителният концерт, на който Виктор Владков е поканен да свири, е на 13 март в световноизвестната зала „Карнеги хол” в Ню Йорк.

До този момент Виктор е свирил в две емблематични за световното музикално общество концертни зали – „Роял Албърт Хол“ в Лондон и „Мюзикферайн“ във Виена. Безспорният казанлъшки талант има три първи награди в престижния международен конкурс за млади инструменталисти - Grand Prize Virtuoso.

През април той спечели във своята възрастова група Grand Prize Virtuoso - London и участва в концерта на победителите, състоял се в световноизвестната концертна зала, построена от кралица Виктория. През юли грабна приза в следващото издание на конкурса в Залцбург - Grand Prize Virtuoso – Salzburg. След като стана номер едно с изпълнението си на пиано в третата възрастова група на Grand Prize Virtuoso – Vienna, Виктор свири на гала-концерта във виенската „Мюзикферайн“ навръх Деня на българската независимост.

Към тези три отличия, завоювани през 2016 година, 12-годишното момче от Казанлък прибавя днес и първото място от престижния световен конкурс „Златни класически музикални награди” в САЩ.

Виктор Владков вече години наред завоюва награди от престижни национални и международни конкурси. Интересното при него е, че изучава музика не в специализирано училище, а в класа по пиано на преподавателката Елена Юлиянова в Школата по изкуства „Емануил Манолов“. Въпреки че избира да учи не в музикално училище, а в Природо-математическата гимназия в Казанлък, Виктор Владков не престава да свири и да се представя блестящо на музикалните сцени. Няма как да не намерим във всичко това знак свише – талантливото и красиво момче е родено навръх Богоявление. На 6 януари 2017 той навършва 13 години, а пътят му на музикант за едва навлизащ в тийнеджърската възраст младеж е повече от звезден. Да е честит и все така успешен.