Благодарение на протегната ръка на групата "Експерти за Казанлък", на Община Казанълк, на Старозагорската Митрополия, на бизнесмена Иван Дочев и на синдикалните организации на КТ "Подкрепа" и на КНСБ в "Арсенал"- едно казанлъшко момиче е на път да сбъдне своя мечта.

Само за десетина дни бе събрана нужната сума на студентката от Художествената академия в специалността „Приложни изкуства и дизайн“ - 21 годишната Александра Бошнакова, необходима й за заплащането на общежитието в рамките на един учебен семестър в Художествената академия на Виена.

Обучението си там Александра печели на два пъти, по програма "Еразъм+", но заради липса на средства за поемане на всички разноски, отказва. От Виенската Художествена академия обаче въпреки това подновяват поканата към момичето от Казанлък, което ще е първата студентка от Художествената академия на България, което се обучава във Виенската художествена академия по тази програма за последните 20 години.

Александра е възпитаничка на СОУ "Екзарх Антим Първи" и носителка на а престижни национални и международни награди по пиано. Алекс е ученичка на "златния" музикален педагог Елена Юлиянова.


Александра е от многодетно семейство, където освен нея има още 3 деца, всички в ученическа възраст. Родителите й нямат възможност да поемат и сумата за заплащане на общежитието във Виена, в рамките на 4 месеца.

Благодарение на протегнаа ръка на отзовалите се на писмото на майкаат, Александра вече има самолетен билет и нужната сума за студентското общежитие.

Момичето и семейството й изказват огромната си благодарност за протегната ръка в труден за тях момент. Помощ и сърце, които дават възможност на един млад български талант да надгражда умения и знания, с които да е полезен за страната си.

Здраве и сърце за отзовалите се и да се множат добрините за тези, които помогнаха!

С благодарност!

От семейството