На втория ден от Страстната седмица- 23-ти април, от 19 часа, ще бъде казанлъшката премиера на филма за златния български учител по физика и Почетен гражданин на Казанлък Теодосий Теодосиев.
Режисьор на филма "Формулата на Тео" е казанлъчанинът Николай Василев, който е режисьор в БНТ и възпитаник на казанлъшката Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий".
Теодосиев е преподавател в Профилираната природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък.
Повече от 40 години той посвещава на физиката и на своите ученици, които печелят отличия от международни състезания и олимпиади и са сред най-желаните студенти от университети като "Кеймбридж" и "Принстън" в САЩ.


Сред учениците на Теодосиев е и друг Почетен гражданин на Казанлък - професорът по физика Теньо Попминчев, който успява да се реализира в Университета в Сан Диего, Калифорния, както и Павлин Савов, един от учениците на покойния Стивън Хокинг.
Възпитаник на Тео е и първият български медалист от международна олимпиада по физика в Чехия през 1977 година - д-р на науките и проф. Петко Динев.

Входът за премиерата на филма е свободен.

Мястото - ДК "Арсенал"

Ръководството на Дома с удоволствие предостави голямата зала за казанлъшката прожекция на филма за делото на талантливия казанлъчанин.