8-годишният Симеон Дичев с пореден медал от силен шахматен турнир
По случай 55 години от създаването на Шахматен клуб ,,Марица - изток", в Раднево се проведе детски шахматен турнир с участието на клубове от цялата страна. Във възрастовата група до 8 години Симеон Дичев от Шахматен клуб ,,Казанлък 21" с ръководител и треньор Петранка Драганова спечели бронзов медал при жестока конкуренция и борба за медали. Малкият шахматист от Казанлък се изкачи на почетната стълбица, като остави зад себе си поне 10 състезатели с възможности да спечелят медал.

В третия кръг Симеон Дичев загуби от Андрей Иванов, който стана първи в крайното класиране. „След тази ранна загуба шансовете ни за 1-во място бяха почти нулеви. Беше трудно, защото Симеон много се разстрои след загубата – сподели неговата треньорка Петранка Драганова. - Много усилия ми костваше да го мотивирам да забрави този резултат и да се стегне в оставащите четири кръга, за да спечели медал. Симеон се показа като истински боец и успя да надвие разочарованието си и да се концентрира. Бронзовият медал много му тежи, защото мина по далеч по-трудния път, за да стигне до него. Но аз се радвам, че успя!”

Легендата на казанлъшкия шах е категорична, че този сезон е изключително силен за 8-годишния шахматист от клуб „Казанлък 21”. Успехите му вече доказват, че те не са нещо случайно, а логичен резултат от талант и упорита работа, допълва Драганова. Тя оцени високо и представянето на най-малките - Божидар Петков и Тодор Пеев, спечелили 4 партии от изиграни 7. Много висок резултат и за двамата, които дават надежди за добро бъдеще.

Калина Шипкова от ЦДГ,,Здравец" в Казанлък беше най-малкият участник в детския турнир.