Малките бензиностанции повишиха цените на горивата, като само за ден някои от тях повишиха цената на дизела с 6 стотинки, а на пропан-бутана със 7 стотинки за литър. Това показват данните на браншовите и потребителските организации у нас. Нефтът продължава да поскъпва на световните борси, като поскъпването се обяснява и с повишеното търсене на горивата през летния сезон.
Масово увеличението е с от 1 до 3 стотинки, като най-често нагоре е цената на дизела. Цената на бензина А95 варира от 2,61 лева за литър до 2,81 лева за литър на различните бензиностанции в страната, като на единични обекти в малки населени места Само за седмица цената на най-масовия бензин се е повишила с 4 стотинки, а за месец с 18 стотинки на литър или с близо 7 на сто.
Цените на пропан бутана се движат от 1,03 лева за литър до 1,35 лв., като и тук на отделни обекти стигат до 1,44 лева за литър. За последната седмица цената на пропан бутана е скочила с 2 стотинки, а за месец – с 28 стотинки или с близо 32 на сто., като тенденцията е увеличението да продължи.
При дизела цените тръгват от 2,50 лв. за литър и стигат до 3 лева за литър. С 4 стотинки по-скъпо плащат шофьорите, каращи дизелови автомобили през последната седмица. За месец цената на дизеловото гориво се е повишила с 26 стотинки или с над 10 на сто.