Сдружението на Българската отбранителна индустрия и ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“ поискаха среща с Емил Караниколов и Красимир Каракачанов, за да обсъдят визията на държавата за участието на военнопромишления комплекс в модернизацията на армията.

Това съобщава http://epicenter.bg, позовавайки се на изказване на акад. Стефан Воденичаров - съпредседател на сдружението на Българската отбранителна индустрия, пред БНР в предавеното "Неделя150".

За искането за визия и дългосрочна стратегия за развитие на отрасъла, българските оръжейници открито насотяха още преди месец, по време на Общо събрание на СБОИ- Сдружението на българската отбранителан индустрия, проведено съвместно с ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“в Казанлък.


В документ тогава, те поискаха среща с министъра на икономиката Емил Караниколов и министъра на отбраната Красимир Каракачанов, за да бъде обсъдена визията на държавата за участието на военнопромишления комплекс в модернизацията на армията.

Акад. Воденичаров обясни: "Няколко са нещата, които искаме да дискутираме с двамата министри.

Първо - участие на отбранителната индустрия в трите програми за модернизация на българската армия; създаване на условия и финансиране за научно-изследователската работа и подготовката на кадри за отбранителната индустрия; въпросът за иновациите и въпросът за военновременните запаси.

Трябва да има дългосрочна стратегия за развитието на отбранителната индустрия, са категорични от СБОИ.