Българските етерични масла и суровини за козметиката получиха висока оценка на WPC 2024 - Световния конгрес и изложение на парфюмерията в Женева, Швейцария. Родните продукти бяха охарактеризирани като „светлина за душата“ и „топла прегръдка“, „изключително качествени продукти с нежен, наситен аромат и фина текстура“, които „галят сетивата“, „успокояват ритъма на сърцето и дишането“, „прочистват мислите“, „дори сънищата стават по-чисти“. Това са само част от определенията на специалистите, професионалната публика и ценителите, които посетиха българския щанд в панаира Палекспо.
Форумът събра производители, експерти и търговци на най-голямото събитие в индустрията на ароматите, за да дискутират тенденциите за развитие и бъдещето на сектора.
Българското участие бе организирано от Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“ (БНАЕМПК), с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.
„Посетителите оцениха високо нашите мостри от етерични масла, екстракти, абсолю, розова вода, борова вода и др. флорални води, ароматерапия, конкрети, тинктури и др. деривати“, каза изпълнителният директор на БНАЕМПК Гергана Андреева.