С най-престижното отличие в сферата на социалната политика и заетостта приключва годината “Арсенал“ АД. Фирмата се нареди на изключително престижното второ място в най-авторитетната категория „Работодател, наел най-много безработни лица за устойчиво развитие“ в националната класация на традиционния годишен форум на работодателите в страната – „ Работодател на годината“. Форумът се организира от Министерството на социалната политика и Агенцията по заетостта.


„Арсенал“ получи отличието - грамота и плакет, връчени на Петър Петров, директор по специалните въпроси на „Арсенал“, заради това, че през изтичащата година във фирмата са наети общо 2 430 души, като 371 от тях са били безработни. Пред „Арсенал“ е единствено „Се Борднетце – България” ЕООД, гр. Карнобат, като компанията е наела 1 125 безработни лица. Наградата на „Арсенал“ е връчена от заместник-министъра на социалната политика Гълъб Донев.
С новонаетите на практика „Арсенал“ запазва първенството си на най-големия частен работодател в страната, с общ брой на работещите в него 7 580 души. Средно дневно и към момента във фирмата започват работа между 15 и 30 души.


За 12-та поредна година Агенцията по заетостта организира традиционния форум „Работодател на годината”. Церемонията е проведена в зала „Мусала” на хотел „Хилтън София”. Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта са наградили общо 19 работодатели от цялата страна в 6 различни категории.
Освен „Арсенал“, и друга казанлъшка фирма – „Аркомат“, също е с награда от церемонията тази година. Фирмата, произвеждаща продукция за автомобилната индустрия, е класирана на второ място в категорията „Работодател, наел на работа най-много безработни лица от неравнопоставените групи на пазара на труда”. Фирмата е наела на работа 124 безработни лица.
С престижно отличие бе възнаградена работата и на директора на казанлъшкото Бюро по труда Илияна Жекова. Тя получи наградата за Служител на годината в Регионалната служба по заетостта – Хасково.

сн. личен архив И. Жекова