Арсеналец отива на световно по дартс с подкрепата на общинските съветници от "Алтернативата на гражданите"

Арсеналецът Драгомир Кьовбашиев е включен в националния отбор на България в състезанието за Световната купа по дартс, което ще се проведе от 26 до 30 септември в Есберг, Дания. 29-годишният мъж си извоюва място в представителния отбор на страната ни заедно с още трима състезатели от клубове в София, Варна и Пловдив. Четири състезателки от София и Варна ще се състезават при жените. Драгомир се оказва единственият представител в отбора от Старозагорска област. Състезава се за старозагорския клуб „Мълния“, тъй като към момента няма клуб по дартс в Казанлък. Преди това е бил състезател на клуб „Ковачите“ в Габрово.
Запалил се по играта на точния мерник от youtube и започва да тренира от края на 2019 година. Играе всеки ден минимум по един час, като е направил свое място за трениране вкъщи. Играе и онлайн. Хубавото на този спорт е, че човек може да се упражнява навсякъде, само да има мишена и стрелички. За краткото време, в което се занимава с дартс, той е спечелил редица купи и медали от различни състезания в България, включително и от държавни първенства. Казва, че ходи по турнири навсякъде в страната, за да трупа опит и да овладява напрежението, което е неизбежно по време на състезания. А състезанието за Световната купа на Световната федерация по дартс (WDF World Cup 2023) е първото от този ранг в неговата спортна биография.

„Дартсът е спорт, изискващ здрава психика, концентрация и спокойствие“,

споделя Драгомир. Всъщност, тези качества той ги притежава още като състезател по футбол. След като завършва ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Казанлък, младежът следва две години в Националната спортна академия, сектор „Футбол“. Но след претърпени травми и три операции му се налага да смени спорта. Прекратява и обучението по специалността, тъй като не може да бъде активен състезател. С дартс се „запознава“ на живо в Англия. Тази традиционна за Острова игра го увлича, докато всяко лято гостува на своя баща там. Известно време живее в Англия, после се връща в родния Казанлък. И от футболист, фен на лондонския „Арсенал“, Драгомир Кьовбашиев се оказва състезател по дартс, от казанлъшкия „Арсенал“. „Доволен съм от това, което се случи с мен – споделя той. – За кратко време стигнах до Световно първенство по дартс, което като футболист трудно би се осъществило. Много приятно съм изненадан от общинските съветници от Коалиция „Алтернативата на гражданите“, които ме подкрепиха финансово, за да участвам в състезанието за Световната купа в Дания. Фирмената организация на КНСБ също ми помогна със средства, така че, благодарение на тях ще покрия разходите си в това международно състезание, в което се включват представители от 54 държави.“

Чувствам се добре в „Арсенал“

Драгомир Кьовбашиев работи в „Арсенал“ отскоро, от 2 май 2023 година. На пръв поглед, постъпването му в дружеството става случайно. Но мъдрите хора казват, че нищо в живота не се случва без причина. Тук Драгомир намира не само добри колеги и приятели, но и колектив, който се ръководи от най-добрия началник – Николай Колев, началник на 0/182. Широко скроен, добронамерен – човек, който разбира от работата си, знае отговорностите си и умее да организира хората от своя екип по-най-ефективния начин. Драгомир е впечатлен от мащабите на предприятието, от организацията на работните процеси, от социалните придобивки. И още: „Арсенал“ предлага възможности за професионално развитие и надграждане, което един млад и амбициозен човек винаги поставя като цел в своя живот. „Защото без цел животът губи смисъл“, смята Драгомир и е начертал стъпка по стъпка своите следващи житейски стъпала нагоре. Освен реализация за себе си в „Арсенал“, той вижда възможности и за своята съпруга Гергана, която в момента се грижи за 8-месечния им син Антонио. Още повече, че и в тази казанлъшка фамилия има арсеналска връзка – тъщата Янка е дългогодишен кадър на дружеството и наскоро се е пенсионирала.
Драгомир Кьовбашиев има още една причина да се чувства уютно в големия завод – неговата спортна фигура, която поддържа с физическа активност, доброто му възпитание и лъчезарно излъчване са забелязани от професионалното око на фирмения фотограф, чийто обектив събира в кадри настоящето на „Арсенал“ .