Необходимостта от назначаване на допълнителни бройки полицаи за охрана и наблюдение на магистралите „Тракия” и „Марица”, в частта им в Старозагорска област заради засиления мигрантския поток, са обсъждали днес на съвместна среща в Областната управа на Стара Загора народни представители от региона и ръководството на областта. Срещата е била по инициатива на областния управител инж. Георги Ранов, съобщиха от Пресцентъра на институцията.

Участвалите в срещата депутати Пламен Йорданов, д-р Кирил Добрев и Маноил Манев са поели .ангажимент да отправят въпроса към министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, пред която да настояват и за необходимостта в тази връзка от няколко нови полицейски автомобила.

На срещата са дискутирани и въпроси, свързани с Областната Здравна карта, Оздравителния план за Държавната опера в Стара Загора и необходимостта от промени в Закона за читалищата. Депутатите от Старозагорски район са съобщили, че в Парламентарната Комисията по култура в Народното събрание, че последният въпрос вече е на дневен ред и се обсъждат промени в закона в тази посока.