Задържаха жена за имотни измами

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема 58-годишната С.С. за това, че в периода от 23.01.2023 г. до 22.02.2023 г. в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага възбудила и поддържала заблуждение у двама мъже - Н.Г., на 42 г., и П. К., на 25 г., че ще им бъдат продадени апартаменти в гр. Стара Загора. Жената причинила на Н.Г. вреда в общ размер на 2350 лева, а на П. К. вреда от 25 600 лева или общ размер на имотната вреда 27 950 лева, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

С.С. познавала единия от пострадалите – Н.Г. През месец януари 2023 г. започнала да предлага на него и на П. К. да им намери апартаменти в Стара Загора, които да закупят на изгодна цена, например за около 40 000 лв. Твърдяла, че имотите са били ипотекирани и се продават чрез съдебен изпълнител. По време на срещи между обвиняемата и пострадалите свидетели тя им представяла документи, удостоверяващи собственост /за тях ще се проверява дали са истински/ и им показвала външната част на жилищни сгради в Стара Загора. Твърдяла, че там се намират апартаментите. Така П.К. предал сумата от 25 600 лв. на С.С., а Н.Г. - 2350 лв. като предплата.

Разследването е в активна фаза като са разпитани свидетели, извършени са претърсвания по адреси и са иззети пари, мобилни апарати, документи, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

С.С. е многократно осъждана за измами. По последното осъждане й е определено наказание от 9 години, като е изтърпяно през 2020 г Тя е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

На 24 февруари 2023 г., Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо обвиняемата С.С.