Задържаха рецидивист с 11 присъди за кражба на монетници По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С., на 32 г., привлечен като обвиняем за това, че в периода от 01.09.2018 г. до 08.09.2018 г., в Казанлък, е отнел парите от 4 детски електрически играчки в размер на 934 лева, съобщава пресцентърът на Апелативна прокуратура-Пловдив. Деянието е извършено в условията на продължавано престъпление на три пъти, в съучастие, като извършител с непълнолетния Й.К. и М. Х., чрез повреждане на здраво направени прегради за защита на имот /повреден е заключващ механизъм на монетник/ и чрез използване на техническо средство /отвертка/. С.С. е отнел чужди движими вещи от 4 детски електрически играчки - пари на обща сума от 934 лева, от владението на собственика им, без неговото съгласие с намерението противозаконно да ги присвои, като кражбите не са маловажен случай и са извършени повторно - престъпление по Наказателния кодекс.

До момента е установено, че в периода от 01.09.2018 г. до 08.09.2018 г. в гр.Казанлък на три пъти обвиняемия и съучастниците му са извършвали кражби от монетници на детски играчки. Обвиняемият С.С. разбивал с отвертка заключващия механизъм на монетника и отнемал събраната сума.Единият от съучастниците му го подпомагал в разбиването, а другият „отцепвал“ района и осигурявал безпрепятствено извършване на кражбата.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, техническа експертиза, събрани са писмени доказателства, обвиняемите лица са привлечени към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е многократно осъждан - има 11 присъди, за престъпления против собствеността.

Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 10 години, извършено при условията на специален рецидив.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.